Milan Pavkov har gjort båda målen för Röda Stjärnan. Foto: Bildbyrån

Skrällen: Röda stjärnan chockade Liverpool

Röda stjärnan hade inte tagit en enda seger i årets Champions League, men då gruppledande Liverpool kom på besök var det dags. Milan Pavkov gjorde matchens bägge mål i första halvlek, varav det andra var en riktig pärla.

Milan Pavkov kan just nu vara Belgrads mest populära man. Ungefär halvvägs in i den första halvleken chockade serben Liverpoolförsvaret med två mål på sju minuter för sitt Röda stjärnan.

Det första kom på hörna där han lyckades nicka in bollen bakom en ställd Alisson och det andra kom på ett distansskott efter en horribel Liverpoolpassning som bröts på mittplan.

– Du kan inte ge lag en sådan start, säger Liverpools James Milner till AP.

– Publiken är stor för dem och det var länge sedan de spelade i Champions League. Napoli hade det tufft när de kom hit och vi visste att det skulle bli en svår match.

Kan tappa förstaplatsen

Inför matchen ledde Liverpool grupp C på sex poäng medan Röda stjärnan låg sist på en. Liverpool vann det förra mötet med 4–0. De övriga lagen i gruppen är PSG och Napoli.

Efter att Napoli och PSG spelat oavgjort leder Liverpool fortfarande gruppen, på samma poäng som Napoli.

– Vi måste vinna våra matcher, det är på våra axlar... i våra händer men vi kommer att behöva spela bättre än vi gjorde i kväll, konstaterar James Milner.