• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Zlatan Ibrahimovics skada ser ut att stoppa hans VM-kvalmedverkan. Foto: Bildbyrån.

Uppgifter: Zlatan Ibrahimovic förväntas lämna landslagsåterbud

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic togs överraskande ut till de kommande VM-kvalmatcherna.

Men nu kommer oroväckande uppgifter.

Enligt Gazzetta dello Sport missar svensken helgens match mot Atalanta.

Dessutom skriver de att han troligtvis inte kommer vara med under landslagssamlingen.

I tisdags fanns Zlatan Ibrahimovic överraskande med i Janne Anderssons trupp till VM-kvalmatcherna mot Kosovo och Grekland den 9 och 12 oktober.

Han närmar sig att det ska bli helt bra. Det är trots allt elva dagar kvar till Kosovo och 14 dagar till Greklandsmatchen, och min förhoppning är att han ska var med på samlingen. Han är en spelare av den kalibern och har de extraordinära egenskaperna som gör att jag väljer att ta ut honom, sade förbundskapten Janne Andersson på presskonferensen.

VM-kval fotboll

”Kommer inte att vara redo”

Men rapporterna som i dag kommer från Italien är desto mer oroväckande. Flera italienska medier, bland annat den välansedda tidningen Gazzetta dello Sport skriver att Ibrahimovic visserligen blir i allt bättre form, men att han inte kommer att vara redo till söndagens match mot Atalanta.

Dessutom skriver de att han inte förväntas ansluta till landslaget för de kommande landskamperna.

Zlatan har spelat väldigt sparsamt de senaste månaderna. Den 12 september gjorde Zlatan Ibrahimovic comeback efter skadan som stoppade honom från EM-spel. Bara dagar senare konstaterades en ny skada som gör att han inte har spelat sedan dess.

KLIPP: Janne Andersson: ”Kommer stämma av med Zlatan innan samlingen” (28 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet