Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Carl Bengtström missade OS-final på 400 meter häck

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i somras slog Carl Bengtström Sven Nylanders 28 år gamla svenska rekord.
Nu hade han hoppats bli förste svensk sen just Nylander 1996 att gå till OS-final på 400 meter häck.
Men så blev det inte.
– Tungt, säger han, efter semifinaluttåget.

Carl Bengtström imponerade stort då han i juni tog EM-brons på 400 meter häck, då han slog Sven Nylanders svenska rekord, som stått sig sedan OS-finalen 1996 – då Nylander slutade fyra. Bengtström sprang då på 47,94.

I kväll sprang Bengtström semifinal på samma distans, men då lyckades han inte ta sig vidare.

OS i Paris 2024

”Var tungt”

24-åringen var med hyfsat i början av loppet, men tappade allt eftersom och slutade sexa på tiden 49,56. Därmed är hans OS över, då det endast var de två första i varje heat, plus de två bästa tiderna i övrigt, som gick vidare.

– Jag gör vad jag kan i dag, och krämen hade gått ur mig. Men jag är ändå nöjd. Jag är nöjd över att vara i semifinal, det är kul. Det är tredje loppet jag gör på tre dagar, så det är tufft, säger han till SVT Sport, och fortsätter:

– Men jag älskar det, det är detta jag lever för så det är skitkul att vara här och springa. Det var synd att jag inte kan göra mer, men samtidigt så gör jag det jag skulle i det här mästerskapet.

Warholm snabbast i semifinalerna

Amerikanen Rai Benjamin vann Bengtströms heat på 47,85. Allra snabbast i semifinalerna var den regerande olympiske mästaren, Norges Karsten Warholm.

Trots att han joggade de sista meterna sprang han på 47,67.

Erlandsson: ”I dag vann hjärnspökena”

Utslagen är även Erik Erlandsson på 200 meter. Svensken slutade sist i sin semifinal, på tiden 20,93. Botswanas Letsile Tebogo vann heatet på 19,96.

– Jag kände efter 30-40 meter att jag var stel, så i dag vann hjärnspökena. Det satte stopp för mig att trycka 100 procent, säger Erlandsson till SVT Sport, och förklarar vad han menar med hjärnspökena:

– Jag hade två rejäla baksideskador förra året. Så känner jag i baksidorna att det är något som inte är som det brukar – och det behöver inte vara något dåligt – så blir det lätt hjärnspöken och jag kan inte trycka allt jag kan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet