Grant klättrar efter stabilt tredje varv

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Grant efter stabilt tredje varv på British Open Foto: ANDY BUCHANAN

Linn Grant klättrar efter stabilt tredje varv

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grant har spelat bra golf hela veckan på St Andrews men har haft några dåliga slag och hål som förstört mycket. I dag gjorde hon precis som igår en bra runda, fem birdies och undvek de stora misstagen.

– Det är klart att det är tråkigt att behöva jobba sig tillbaka efter en knackig start men bättre det än att fortsätta neråt, säger Grant efter dagens 68-runda.

Grants segerchanser på British Open försvann redan första dagen efter ett slag out of bounds på det 18:e hålet och +5 i scorekortet. Och igår efter en lysande runda blev ett hål på nytt ödesdigert, det 17:e med dubbelbogey.

– Jag hade velat haft ett par birdies till men jag gör i princip det jag ska i dag, räddar många bra par på vägen in, så överlag är jag nöjd, säger Grant, som just nu är delad 29:a, till SVT Sport.

Samtidigt däremellan har svenskans spel sett mycket stabilt ut och formen verkar finnas där.

Känns det lite frustrerande med den där förstadagen nu?

– Ja, det är klart och jag sa redan efter första dagen att jag inte känner att jag spelar +5 och inte -1 igår heller, säger Grant.

Om tre veckor inleds Solheim Cup i USA.

– Det känns lite spänt, det blir annorlunda att spela där borta med amerikansk publik, många säger att det kan vara tufft. Så jag får åka hem och ladda mentalt, säger Grant om känslan inför den prestigefyllda matchen mot USA i Virginia.

Ström besviken efter treputtar

Linnea Ström inledde tredje rundan suveränt med tre birdies på de första nio hålen. Hon var då och nosade på täten med -3 men sedan kom sista nio hålen. Där blev det fem bogeys för svenskan, som nu är +2 och delar 34:e platsen.

– Vinden blev starkare sista nio, absolut, men jag är väldigt besviken för jag kände att jag spelade väldigt bra. Men jag hade tre eller fyra treputtar sista nio och det är väldigt frustrerande, sa Ström till SVT Sport.

Leaderboard >>>

Linnea Ström på British Open

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ström frustrerad -tappade topp-placering sista nio Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.