Ludvig Åberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Ludvig Åberg brister ut i skratt innan superputten. Foto: PGA

Ludvig Åberg och Alex Norén med nya stabila rundor – delar tredjeplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åberg och Alex Norén delar på tredjeplatsen inför den avslutande rundan i PGA-slutspelet.

Bägge svenskarna stod för nya stabila insatser under lördagen – trots att Åberg började blöda näsblod.

– Det var bara en tidsfråga innan det hände, säger han i Max.

Efter första rundan såg det mörkt ut för Ludvig Åberg som låg delad 22:a på par.

Men sen svarade svensken för en monsterrunda under andra rundan på nio under par och gick med det upp och bråkade med täten.

Under den tredje dagen av BMW Championship svarade han sedan upp med en ny stabil runda på två under par och knappade in ytterligare på tvåan, australiern Adam Scott. Scott hade det väldigt kämpigt och stod bland annat för en dubbelbogey. Leder just nu gör amerikanen Keegan Bradley.

”Fick servetter av några fans”

I början av rundan fick Ludvig Åberg till synes näsblod och stod sedan direkt efter för en mästerlig putt. Se den i spelaren.

– Jag har nog aldrig haft näsblod på en tävling innan. Jag har blött varje dag sedan jag kom hit, så det var bara en tidsfråga innan det hände. Men jag fick några servetter av några fans, så det var grymt, säger han i Max.

Även Alex Norén gjorde en bra runda och gick runt på två under par där han bland annat avslutade med tre raka birdies. Han är inför sista omgången delad trea tillsammans med Åberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.