Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Stark: Känns som hålen är mindre för mig

Uppdaterad
Publicerad

Maja Stark kom in i den här tävlingen med förhoppning att kunna blanda sig i segerstriden. Men på The Club at Carlton Woods har hittills puttern satt stopp för riktigt låga scorer.

– Frusterande. Inget vill gå i, säger Stark till SVT Sport.

Maja Stark hade behövt sätta gasen i botten från start idag under lördagen på på årets första major Chevron Championship för att kunna ha en rimlig chans att vinna tävlingen. I stället lade hon in backen med två bogeys på sitt 2:a och 3:e hål.

Stark spelade upp sig med tre birdies och slutade ett under par för dagen. Men det var ett varv som kunde blivit mycket bättre. Stark träffade hela 14 av 18 greener.

– Jag spelade riktigt bra golf. Det var bara puttarna som inte gick i, säger en frustrerad svenska efter varvet.

”Hålen är väl mindre än vanligt”

Stark som till den här säsongen bestämt sig för att öka putträningen, har inte fått se frukten av den träningen här i Texas.

– De var nära men de går bara inte i den här veckan.

– Hålen är väl mindre än de brukar, säger hon.

Stark är nu åtta slag efter ledaren men har inte helt gett upp hoppet om att få ta ett segerdopp i vattnet vid 18:e på söndag.

– Det finns 18 hål. Åtta under är inte helt omöjligt, sedan kanske inte det räcker.

– Jag spelar ju fortfarande om rankingpoäng och sådant. Det är inte hela världen om jag inte vinner från det här läget, säger Stark som är 23:a inför söndagen.

Ström tappade sista nio

– En käftsmäll på slutet

Så summerade Linnea Ström lördagen, som annars började riktigt bra. Efter en fin birdie på 9:an, var hon bara fyra slag efter ledaren på en delad 13:e plats. Men en olycklig treputt från under två meter på 10:an skapade frustration och på det 16:e hålet kom en kostsam miss.

– Jag stod och tänkte på annat. En dålig sving och så kostade det en dubbel. Det var förstås surt. Men jag får ta med mig att det kändes riktig bra idag annars, säger Ström, som gick fyra över par sista nio hålen och är på par totalt, vilket ger en delad 36:e plats.

– Ett lågt varv imorgon så är det inte omöjligt att ta sig in topp 10, säger Ström till SVT Sport.

Duon Allisen Corpuz och Angel Yin leder tävlingen på 10 under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.