Sveriges revansch – vann klart mot Spanien i OS-handbollen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige förlorade öppningsmatchen mot Tyskland och var lite i brygga.

Då revanscherade man sig på bästa sätt och vann övertygande mot Spanien med 29-26.

Sverige var favoriter i premiären mot Tyskland men åkte på en snöplig förlust. För att undvika en mindre krisstämpel behövdes seger mot Spanien – och som man svarade. Glenn Solbergs mannar vann övertygande mot Spanien med 29-26. Sverige hade bytt målvakt från Andreas Palicka till Tobias Thulin, som övertygade mellan stolparna.

– Vi står för en solid defensiv insats hela matchen igenom, jag får väldigt bra hjälp, säger Thulin till SVT Sport.

OS i Paris 2024

En annan som övertygar, det är OS-debutanten Sebastian Karlsson. Med fem mål på fem försök har nu kantspringaren varit 100 procent. Tio mål på tio försök.

– Är han det? Det visste jag inte om, han är otroligt duktig framför allt i kontringsspelet, säger Thulin om succémannen.

Handbollsmålvakten Tobias Thulin

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Tobias Thulin om lagkamraten Sebastian Karlsson starka inledning på OS. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Likaläge i halvtid

I första halvlek ryckte Sverige till 11-7 bara för att tappa det till 11-11 vid halvtid och Sverige med Lucas Pellas i spetsen hade problem med straffskyttet.

Det blev en uppryckning i andra där Sverige klev upp i sjumålsledning vid 27-20 men bronsvinnaren från Tokyo-OS hämtade upp på ett bra sätt till slutresultatet 29-26.

– Otroligt skönt, det hade inte varit lika roligt att stå här och prata om vi förlorat det ska jag säga, säger Sebastian Karlsson.

Pellas gjorde enbart mål på en av sina fyra straffar och till sist fick Hampus Wanne förtroendet, stjärnan gjorde mål innan även han missade. Men Pellas vände den sämre inledningen och stod slutligen för fem mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet