Tom Daley lade av efter OS i Tokyo – gjorde comeback och skrev historia i simhoppet

Uppdaterad
Publicerad

Simhopparen Tom Daley lade av efter OS i Tokyo 2021.
Men hans son fick honom att göra comeback.
Hur den comebacken gick?
Jodå. I dag blev det silver – och han är nu den mest framgångsrike britten någonsin i sporten.

Vid OS i Tokyo 2021 blev Tom Daley den mest framgångsrike brittiske simhopparen någonsin, då han i par med Matty Lee vann det synkroniserade simhoppet och blev den förste britten av ta hem fyra OS-medaljer i simhopp.

Efter mästerskapet lade han av, men gjorde comeback i vintras då hans sexårige son Robbie sade att han ville se sin pappa tävla i OS.

OS i Paris 2024

”Väldigt speciellt”

Det visade sig bli en lyckad comeback. I dag vann han och Noah Williams silver i det synkroniserade simhoppet från 10 meter, med barnen på läktaren iklädda tröjor med texten ”Det där är min pappa”.

– Det är väldigt speciellt. Att göra det framför min son, som sa åt mig att göra comeback, är så speciellt. Nu har jag en medalj i varje valör, säger han, enligt BBC.

Daley, som tog sin första OS-medalj i London 2012, har nu fem OS-medaljer: Ett guld, ett silver och tre brons.

Så många medaljer har ingen annan brittisk simhoppare tagit.

Guldet togs av kinesierna Lian Junjie och Yang Hoah. Bronset togs av kanadensarna Rylan Wiens och Nathan Zsombor-Murray.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet