Falun till SM-final – efter drömsekunder mot Storvreta

Falun är klart för SM-final i innebandy.

Laget har chans till sitt tredje raka guld, efter att ha slagit ut Storvreta med 4-1 i matcher.

De grundlade den avgörande segern via 25 lyckosamma sekunder i den första perioden.

IBF Falun tog SM-guld både 2020 och 2021.

Även de tre föregående åren spelade de SM-final, och vann en av dessa.

9-4 i kväll

Nu är laget klart för en ny SM-final. Ikväll besegrades Storvreta med 9-4 på hemmaplan, vilket innebar att Falun avancerade till final med 4-1 i matcher.

Men även om det blev ganska klara siffror i slutändan var det länge jämnt, i alla fall spelmässigt.

Stolpträff

I den första perioden var det en riktigt tät och jämn uppgörelse, men Falun gick ändå upp till 3-0 efter 17.55.

Men det hade kunnat stå 2-1 i stället, då Storvreta träffade stolpen blott 25 sekunder tidigare. Men istället för 2-1 blev det alltså 3-0, då Emil Ruud i anfallet därefter snyggt satte Faluns tredje mål.

– Jag skjuter ju inte så ofta, så det är kul att de går in i bland, säger Ruud – som gjorde ytterligare två mål i matchen – till Expressen.

”Frustrerande som fan”

I den andra perioden utökade Falun till 5-2, och i den tredje perioden rann det – efter att Storvreta chansat en del i jakten på reduceringar – till slut 8-4.

– Frustrerande som fan. Jag tycker att det är slarvigt av oss på flera mål. Det räcker att Falun är bra som lag så som de är. Men vi har ju bjudit på nästan vartenda mål, säger Filip Eriksson till Expressen.

”Väl genomförd serie”

Desto gladare tongångar var det i Falun-lägret efter matchen.

– Underbart, så klart! Det är inte vanligt att man slår Strovreta med 4-1 i matcher i en semifinal. En väl genomförd serie, säger Alexander Galante Carlström.

I final väntar antingen Kalmarsund eller Växjö. Där står det 2-2 efter fyra matcher.