Calgary bröt förlustsviten. Foto: TT

Dubbla svenskmål bakom storsegern

Efter två raka förluster vände Calgary ikväll trenden med en storseger.

Både Elias Lindholm och Mikael Backlund nätade i segern mot Ottawa.

Calgary har haft det tungt den senaste tiden. Inför bortamötet mot Ottawa hade man fem förluster på sex matcher.

Men mot Senators kom en ordentlig urladdning.  Redan i mitten av första perioden hade Calgary skaffat sig en 3-0-ledning. 2-0 kom genom Mikael Backlund och drygt sex minuter senare kom 3-0 genom ett rappt skott från Elias Lindholm, hans sjätte mål denna säsong. Backlund assisterade dessutom till både 5-1 och 6-2.

Inför den sista perioden ledde Calgary med 6-2. Ottawa snyggade till siffrorna något men Calgary vann klart med 6-3.

– Det var en viktig vinst för oss. Senaste matchen var tuff och idag tog vi kommandot från början. Vi gjorde ett riktigt bra jobb, säger Mikael Backlund på presskonferensen efter matchen.

Calgary ligger nu femma i North Division.