• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Strömstad i Strömstads kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en lagerlokal med kraftig rökutveckling till följd, Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Se när Frölunda avgör mot Färjestad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Frölunda slog Färjestad i förlängning efter sen kvittering

Färjestad hämtade upp 1–3 till 3–3 på 41 sekunder i den tredje perioden och satte 4–3 med knappa två minuter kvar.

Då hittade Frölunda några sista krafter och Filip Cederqvist kvitterade med bara 16 sekunder kvar, innan backen Dominik Egli avgjorde för göteborgarna i förlängningen.

– Enormt starkt att vända tillbaka matchen, det är klart att det är skönt, säger Max Friberg i TV4 Play efter matchen.

Frölundas Christian Folin gjorde 1–0 efter sju minuter mellan benen på Färjestad Damian Clara i rivalmötet i Karlstad.

Efter tio minuter fick Färjestads Marian Studenic matchstraff efter en armbågstackling på Nicklas Lasu.

– Givet matchstraff. Han hoppar in med armbågen i en tackling som han har möjlighet att avbryta. Ska resultera i avstängning, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

Se Marian Studenics matchstraff:

Marian Studenic fick matchstraff efter en armbågstackling på Nicklas Lasu.

Marian Studenic fick matchstraff efter en armbågstackling på Nicklas Lasu. Foto: TV4 Play

Arttu Ruotsalainen gjorde 2–0, också det mellan benen på Damian Clara, en minut in i powerplay efter matchstraffet.

Två minuter in i den andra perioden reducerade Oskar Steen till 1–2 för Färjestad.

Två mål på 41 sekunder

3–1 till Frölunda kom 32 sekunder in i tredje perioden när Max Friberg gjorde sitt fjärde mål för säsongen då han sprättade upp pucken i nättacket på pass från Mikael Ruohomaa.

Svar på tal kom tre minuter senare då Viktor Lodin först satte 2–3 innan Per Åslund gjorde 3–3 41 sekunder senare.

Med knappa två minuter kvar av tredje gjorde sen Per Åslund även 4–3.

Men Frölunda hade inte gett upp. Filip Cederqvist kvitterade med bara 16 sekunder kvar, hans första mål för säsongen, innan backen Dominik Egli avgjorde för göteborgarna en minut in i förlängningen i powerplay.

Det var Frölundas sjätte raka seger mot Färjestad.

Highlights från matchen mellan Färjestad – Frölunda.