Elisa Holopainen gör snyggt mål.

Se Elisa Holopainens poängshow mot Luleå – står för två mål och en assist. Foto: TV4 Play.

Frölunda tog bortaseger mot Luleå efter Elisa Holopainens dubbla mål

Frölunda bortaslog regerande mästaren Luleå.

Detta efter finska nyförvärvet Elisa Holopainens dubbla mål – varav det andra en riktig delikatess.

Se soloprestationen och Holopainens tre poäng i spelaren ovan.

Elisa Holopainen snittade tre poäng per match i finska ligan för sitt KalPa i fjol. Frågan var hur hon skulle stå sig i tuffare SDHL.

Efter tre matcher kan man konstatera att det kommer bli många poäng även här. Den 22-åriga finskan fått en succéartad start i den svenska ligan.

I dagens tuffa bortamöte med Luleå stod hon för två mål och en assist, och har nu samma poängsnitt som i fjol efter totalt nio poäng hittills.

Luleås första mål kom i första perioden innan man utökade till 2-0 i tredje perioden efter en läcker soloprestation av Holopainen. Luleå lyckades reducera i slutminuterna men lyckades inte få in en kvittering. I stället fastställde Frölundakaptenen Hanna Olsson slutresultatet 3-1, assisterad av Holopainen.

– En fantastisk seger mot ett fantastiskt lag. Man måste verkligen fira när man tar segrar som denna, säger Frölundamålvakten Stephanie Neatby i TV4 Play.

HV71 bortaslog samtidigt nykomlingen Skellefteå med 2-1 efter förlängning och SDE vann mot Modo med 3-2, även det i förlängning.