Kanadas Claire Thompson och Sarah Nurse jublar efter ett av elva (!) mål mot Finland. Foto: TT

Bleka Damlejon totalkrossat av Kanada: ”Pinsamt”

Kanadas ishockeydamer totalkrossade Finland under lördagsmorgonen.

Guldfavoriten vann med hela 11-1 efter att ha gått från 2-1 till 7-1 i den andra perioden.

– Jag vill be om ursäkt till alla som tittat. Så här ska vi inte spela. Det kändes som att vi inte var vakna och det är pinsamt, säger Ronja Savolainen till Yle Sporten.

Finland hamnade visserligen i underläge redan en minut in i matchen, men höll målmässigt jämna steg med Kanada i en period. Kanada dominerade spelmässigt, men Minnamari Tuominens sena reducering tände ett litet hopp.

I den andra perioden hade de bleka Damlejonen däremot inget att sätta emot och Kanada gick från 2-1 till 7-1. Då var matchen så gott som över.

OS i Peking 2022

Finskorna bytte målvakt inför den sista perioden, men Anni Keisala hade det lika tungt som Meeri Räisänen och släppte in fyra mål.

– När man har Lejontröjan på sig ska man aldrig ge upp, vi kan så mycket bättre och tyvärr kan vi inte visa det i dag, säger Luleåstjärnan Ronja Savolainen.

– Första perioden var bra sedan tappade vi allt.

Poängbäst blev Brianne Jenner (3+1) och Natalie Spooner (0+4) som noterades för fyra poäng vardera.

Finlands nästa match är mot Schweiz på måndag.