Lucas Raymond efter nattens mål. Foto: Bildbyrån

Lucas Raymond fortsatt glödhet i NHL

Lucas Raymond leder Rookie-ligan och i Detroits 5-2-seger mot Vegas i natt stod han för ännu en fullträff. 19-åringen ligger nu på delad sjätteplats i NHL:s poängliga.

Raymond stod för tre assist när Detroit besegrade Buffalo i lördags och i natt följde han upp med sitt fjärde mål för säsongen.

I mitten av den första perioden satte Raymond 1-1 efter ett direktskott i powerplay. 19-åringen som därmed går upp i delad ledning med Elias Lindholm i den svenska poängligan efter 14 poäng (6+8).

– Lucas är farlig, han är väldigt skicklig med pucken, säger Dylan Larkin till NHL.

Och minuter senare kom ledningen när Robby Fabbri gjorde 2-1, också det i numerärt överläge. Innan perioden var över hade Pius Suter utökat till 3-1 för Red Wings.

Detroit vann till slut med 5-2. Gustav Lindström gjorde comeback efter att ha missat sex matcher.