Chicagos målvakt Arvid Söderblom byttes ut redan i den första perioden. Foto: Erin Hooley

Svenske målvakten Arvid Söderblom utbytt efter 14 minuter

Den svenske målvakten Arvid Söderblom byttes ut redan efter 14 minuter när hans Chicago föll med 0–5 hemma mot Los Angeles. Då hade han släppt in fyra av 14 skott.

– Vi behövde behövde få igång laget mer än att bara ta ut Arvid, säger Chicagos tränare Luke Richardson till NHL. När Söderblom byttes ut ledde Los Angeles med 4-0 och hade redan avgjort matchen.

24-årige Söderblom, med ursprung i Frölunda, kom till Chicago 2021 och har sedan dess växlat mellan NHL och farmarlaget Rockford Icehogs.

För bortalagets Adrian Kempe blev det en angenämare afton. 27-åringen stod för två assist och har nu spelat ihop totalt 55 poäng den här säsongen.

Två poäng av Kopitar

36-årige Anze Kopitar, värvades från Södertälje 2006, gjorde två mål i den första perioden och står nu på 20 mål under säsongen. Under 13 av 18 säsonger har slovenen gjort minst 20 mål.

Kings kapten är ledande klubbens historia med 1 358 spelade matcher och 783 assists. I andra perioden kom han i ett två mot ett-läge och istället för att själv försöka göra mål passade han till medspelare.

– Han är villig att bidra. Det är en osjälvisk spelare och det var skönt att han fick med sig några egna mål, säger Los Angeles tränare Jim Hiller enligt AP.