Tre Kronor utklassade Storbritannien

Tre Kronor hade vunnit över Storbritannien redan i den första perioden.

Då öste man in fem mål – sedan spelade man bara av resten av matchen, som slutade 6–0.

– Vi gör ingen jättematch egentligen, utan får jobbet gjort som vi vill, säger dubble målskytten Rasmus Asplund till SVT Sport.

Spelet var kanske inte riktigt lika intensivt som vanligt, men de svenska herrarna ordnade i alla fall mål i ett rasande tempo i första perioden. 13 sekunder gick det innan Rasmus Asplund, till vardags i Buffalo Sabres i NHL, gett Tre Kronor ledningen.

Joakim Nordström, Calgary Flames, stänkte sedan in 2–0 efter knappa åtta minuter, och drygt två minuter senare ordnade Rögles Anton Bengtsson 3–0. Därefter passade Rasmus Dahlin, även han i Buffalo Sabres, på att noteras för sitt första VM-mål (4–0) och sekunder innan periodpausen var Asplund framme igen och nätade.

Ishockey-VM

5–0.

”Totalt meningslöst”

Sedan gled Tre Kronor igenom period två, utan att utöka men också utan att släppa in något.

Tre Kronor utökade sedan ledningen till 6–0 i sista perioden genom Anton Bengtsson, men bjöd inte på någon vidare press utan spelade säkert – och energisnålt.

– Matchen är avgjord efter 13 sekunder. Det går inte att dra några växlar på hur spelet sett ut, Sverige spelar bara av det. Andra perioden var totalt meningslös. Men jag lägger ingen värdering i det heller, det finns inget egenvärde i att vinna med 10–0, säger SVT-experten Jonas Andersson.

Asplund: ”Vi fick dem”