Bo Jenå slutar som förbundskapten för ridsportlandslaget. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Bo Jenå slutar som svensk förbundskapten efter 16 år

Uppdaterad
Publicerad

Dressyrlandslagets förbundskapten Bo Jenå tackar för sig. Efter 16 år – fyra OS, fyra VM och åtta EM – lämnar 68-åringen uppdraget för att få mer tid till familj och barnbarn.

– Jag hade lovat mina barn att när jag får barnbarn så ska jag trappa ner, säger Bo Jenå på Svenska ridsportförbundets hemsida.

Han klev på förbundskaptensjobbet 2008 och gjorde sitt första mästerskap i och med EM året därpå. Bland de resultatmässiga höjdpunkterna syns Patrik Kittels EM-brons 2011 och EM-bronsen i lag 2017 och 2019.

– Jag funderade redan efter Tokyo (OS 2021) på att inte förlänga kontraktet som förbundskapten. Jag hade lovat mina barn att när jag får barnbarn så ska jag trappa ner. Men pandemin gjorde att det bara blev tre år till nästa OS och kontraktet förlängdes över Paris, säger han på Svenska ridsportförbundets hemsida.

Rekryteringen av en ny förbundskapten har påbörjats, uppger Svenska ridsportförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.