Jevgenij Rylov stängs av i nio månader efter att han visat stöd för Vladimir Putin. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ryske stjärnan stängdes av – nu utreds han för att ha tävlat

Uppdaterad
Publicerad

Den ryske OS-guldmedaljören i simning, Jevgenij Rylov, stängdes förra veckan av för att ha deltagit i en manifestation till stöd för Vladimir Putin och kriget i Ukraina. Trots det deltog han i helgen i de ryska mästerskapen – och nu utreds han för det.

Det var för fem dagar sedan som det internationella simförbundet, Fina, meddelade att den 25-årige Jevgenij Rylov stängs av i nio månader. Anledningen var att han deltog i en manifestation tillsammans med president Vladimir Putin i mars.

Trots avstängningen deltog han i helgen i de ryska mästerskapen och på grund av det har Fina inlett en utredning.

Idrott och politik

”Fina är medvetet om att Rylov deltog i de ryska mästerskapen i helgen och har inlett en intern utredning för att se om Finas sanktioner eller regler har brutits. Resultatet av utredningen kommer att meddelas inom kort”, skriver Fina i ett uttalande till CNN.

Förra torsdagen meddelade Fina att inga ryska eller belarusiska idrottare får delta i deras tävlingar under det här året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrott och politik

Mer i ämnet