Coco Gauff utslagen efter förlust mot Donna Vekic – tårögd efter domarutbrott: ”Inte rättvist”

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Coco Gauff är utslagen ur OS.
Hon är det efter en förlust mot kroatiskan Donna Vekic.
Gauff föll ihop fullständigt efter en lång argumentation mot domarna.
– Det är inte rättvist, skrek hon gång efter gång.

Se situationen och delar av Gauffs diskussion med domarna i klippet här ovanför

Att spelarna från ilskna utbrott mot domarna på tennisbanan händer ibland, men det är inte ofta man ser spelare tappa det fullständigt på samma sätt Coco Gauff gjorde under åttondelsfinalen mot kroatiskan Donna Vekic på tisdagseftermiddag.

OS i Paris 2024

Den 20-åriga amerikanskan, som redan tidigare var frustrerad och ur balans, slog bollen i nät från baslinjen.

Förlorade första i tiebreak

Hon protesterade dock mot domslutet, efter att hon – enligt egen utsago – avbrutit sitt slag efter att hon hört en linjedomare ropat att bollen var ute.

Huvuddomaren dömde dock att bollen var inne, vilket innebar att Vekic (som redan vunnit första set i tiebreak) bröt fram till 4–2 i andra set.

”Är inte rättvist!”

Det uppskattades inte av Gauff. Över huvud taget.

– Det är inte rättvist! Han dömde ut den innan jag slog till bollen, skrek en frustrerad Gauff åt huvuddomaren, samtidigt som publiken buade högt.

”Är inte rättvist!”

Efter över två minuters hetlevrad diskussion kom överdomaren ner, och Gauff försökte övertyga även henne om att huvuddomarens beslut att ge poängen till Vekic var fel.

– Det här är inte rättvist! Det här är inte rättvist! Det här är inte rättvist! Ni är inte rättvisa mot mig, och jag hoppas att spelet en dag ska bli rättvist men det blir det inte, ropar Gauff – som alltså anser att hon även vid tidigare matcher blivit orättvist behandlad i Paris.

Efter nästan tre minuters diskussion med överdomaren fortsatte sedan matchen. Vekic vann då två snabba game och avancerade till kvartsfinal.

Missa inte OS-magasinet i kväll 22.30 –Tara Babulfath gästar studion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet