Elina Svitolina (till vänster) besegrade Victoria Azarenka i Washington Foto: TT Nyhetsbyrån

Elina Svitolina besegrade Victoria Azarenka i Washington

Uppdaterad
Publicerad

Elina Svitolina, Ukraina, mot Victoria Azarenka, Belarus, var ett upphaussat möte av flera anledningar.

Svitolina gick segrande efter att ha vunnit med 7–6, 6–2.

När Azarenka lämnade banan utan att skaka hand med Svitolina under Wimbledon blev belarusiskan utbuad. Ukrainskan hade själv meddelat att hon inte skulle skaka hand med vare sig sig spelare från Belarus eller Ryssland.

Washington Open valde att på förhand gå ut med att det inte kommer bli någon handskakning efter det uppsnackade mötet. Och så blev det inte heller.

Inget buande

I stället gick de båda direkt och tackade domaren efter att Svitolina vunnit med 2–0 i set. I en match som innehållit hela 17 breakchanser åt olika håll. När de båda klev av banan blev det inte något buande utan publiken jublade.

Svitolina kände starkt stöd från läktaren.

– När jag går ut på banan och ser så många flaggor, det får en verkligen att vilja börja gråta. Det motiverade mig att pusha i dag. När jag möter svårigheter under matchen tittar jag på flaggan, det motiverar mig ännu mer, säger hon efter segern.

Svitolina avancerar nu till åttondelsfinal där hon möter ryskan Daria Kasatkina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.