Mikael Ymers US Open-problem fortsätter – utslagen i den första omgången

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer har gjort det bra den senaste månaden.

I US Open blev det dock förlust redan i den första omgången – för tredje året i rad.

Australiensaren Jason Kubler blev för svår och vann matchen med 3–1 i set.

Han tog sig till den tredje rundan i Franska öppna och i Wimbledon vann han inledningsmatchen – men i US Open fortsätter det att gå tungt för Mikael Ymer.

23-åringen låg under med 2–1 i set mot australiensaren Jason Kubler när matchen avbröts på grund av regn natten till i dag, svensk tid.

I kväll återupptogs den och man kan inte direkt påstå att Ymer var på tå till en början. Svensken, som ledde det fjärde setet med 2–1 när matchen avbröts, förlorade sju raka bollar innan han lyckades plocka en poäng i egen serve innan Kubler bröt honom och gick upp i en 3–2-ledning.

Efter det orkade inte Ymer resa sig och till slut förlorade han matchen med 3–1 (5–7, 6–4, 6–2, 6–4) i set.

Därmed åkte han ur US Open redan i den första omgången för tredje året i rad.

Ymer har annars gjort det bra den senaste tiden. 23-åringen tog sig bland annat vidare till semifinal i Washingtons ATP-turnering i början av augusti efter att ha plockat några imponerande skalper.

ARKIV: Ymer till semifinal i Washington (6 augusti 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.