Tilda Månsson chanslös i triatlonlopp med många cykelkrascher

Uppdaterad
Publicerad

I april vann Tilda Månsson en världscuptävling.
Men i dagens OS-tävling var hon chanslös.
Hon fastnade i en lina under simningen – i det ifrågasatta Seines-vattnet.
– Man kände att det var avloppsvatten som man simmar i, inte så fräscht, säger hon.

Efter många om och men blev det trots allt ett triatlonlopp för OS-damerna i dag. Under den tidiga morgonen kom beskedet att vattenkvaliteten i floden Seines var tillräckligt bra för att simma i.

Men loppet blev ingen särskilt rolig historia för det svenska hoppet Tilda Månsson, 20.

OS i Paris 2024

Strulig simning

Efter den inledande simningen, som i det strömma vattnet tog flera minuter mer än förväntat för hela fältet, växlade hon som 29:a. Detta efter en väldigt strulig simning för svenskan.

– Det var någon som tryckte ner mig vid en boj, och så var det en lina som fäste i botten som jag fastnade i. Och eftersom det var så strömt så drog jag mot linan hela tiden, så först när alla passerat kunde jag komma runt, berättar Månsson för SVT Sport.

”Jätteroligt att det blev av”

Triatleterna hade, på grund av den dåliga vattenkvaliteten, inte kunnat träna i floden på förhand, men Månsson var trots det glad över att de simmade där.

– Det är så klart jätteroligt att det blev av i dag, jag hade ju laddat upp för att köra. Men man kände i vattnet att det inte var bra, man kände att det var avloppsvatten man simmar i, säger hon, och fortsätter:

– Så det är inte så fräscht kanske. En dusch är nog bra, haha.

”Man drömmer alltid”

I cyklingen, som innehöll många krascher på de våta gatorna, avancerade Månsson fyra placeringar, men var över en minut från täten.

I löpningen, som är hennes starkaste gren, klättrade hon en placering och gick i mål som 23:a, 4.27 efter segraren.

– Jag hade så klart hoppats på ännu bättre. Man drömmer alltid och jag ville våga göra det innan. Men jag får också vara nöjd med att bli 23:a, jag kom ju in här rankad som 27:a, säger hon.

I topp var det länge en kvartett som stred mot varandra, men till slut kunde fransyskan Cassandre Beagurand löpa i mål i egen majestät på bron Alexandre III.

Tvåa, sex sekunder efter fransyskan, kom Julie Derron, Schweiz, medan brittiskan Beth Potter tog brons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet