Claire Michel blev sjuk efter triatlonloppet i Paris-OS. Foto: Kacper Pempel / BILDBYRÅN

Vändningen: Triatleten Claire Michel drabbades inte av E. Coli

Uppdaterad
Publicerad

För två dagar sedan rapporterades det att den belgiska triatleten Claire Michel lagts in på sjukhus, drabbad av en E. Coli-infektion.
Nu har hon själv uttalat sig – och förklarar att det inte handlade om E. Coli.

Vattenkvaliteten i floden Seine har varit en stor snackis inför och under OS, och flera träningar i floden har ställts in på grund av för dålig vattenkvalitet, och herrarnas triatlonlopp sköts upp en dag därför.

Med det i åtanke var det inte konstigt att rubrikerna blev stora, då den belgiska tidningen De Standaard rapporterade att triatleten Claire Michel lagts in på sjukhus, med en E.Coli-bakterie.

OS i Paris 2024

Mår bättre nu

Men nu visar det sig att uppgifterna inte stämde, då Michel brutit tystnaden.

”Blodprover visade att jag ådragit mig ett virus (inte E. Coli). Efter tre dagar med kräkningar och diarré, som tömde mig rätt ordentligt, behövde jag i söndags mer avancerad läkarvård på en klinik (i OS-byn), skriver hon på Instagram.

Michel skriver att hon därefter blivit bättre och bättre, och att hon i dag åkte hem till Belgien.

KLIPP: Se intervjun med den svenska triatleten Tilda Månsson i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet