Delad bild där Krissy Hedenstedt, deltagare i Love is blind, sitter i ett kök och en bakgrund från programmet med en siluett av en kvinna bakom en dörr.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Krissy Hedenstedt om hur det är att hamna i centrum för en språkdebatt och vad hon tänker om undertextningen som gjorts till programmet. Foto: Netflix

Krissy om språket i Love is blind: ”Det är en viktig debatt”

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som den andra säsongen av realityserien Love is blind går i mål på Netflix har deltagarnas sätt att uttrycka sig i båda säsongerna uppmärksammats på både kultursidor och i sociala medier.

Språket i Love is blind har bland annat lyfts upp i krönikor i Aftonbladet och Expressen. Dessutom har det också debatterats i sociala medier.

– Det är en viktig debatt, säger Krissy Hedenstedt som är en av deltagarna från seriens första säsong och en av dem som hamnat i fokus under språkdebatten.

Ett av citaten som lyfts fram är från avsnittet där deltagarna från säsong ett återförenas på en kräftskiva. De pratar om tiden som har varit sedan de sågs senast och Krissy Hedenstedt säger: ”Vi har typ bara försökt att flyta över vattenytan känns det som”.

– Det är ju Jesus förmågor som vi har försökt oss på, säger Krissy Hedenstedt skämtsamt när Kulturnyheterna når henne för en pratstund om debatten som har förts kring språket i programmet.

I klippet ovan berättar Krissy Hedenstedt om hur det är att hamna i centrum för en språkdebatt och vad hon tänker om undertextningen som gjorts till programmet.

Bilder ur Love is blind säsong 1.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Misslyckade ordspråk och obegripliga meningar – det är inte alltid lätt att förstå vad deltagarna i ”Love is blind Sverige” vill säga. Men undertextaren Marie Roos reder ut språkförvirringen för tv-publiken, och nu hyllas hon för sitt arbete. Foto: Privat, Netflix/Skärmdump

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.