Artisten Liam Payne.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Få koll på Liam Payne – upptäcktes i X Factor, var låtskrivare och kritiserade egna bandet. Foto: VICKIE FLORES

Liam Payne hade kokain i kroppen

Publicerad

One Direction-stjärnan Liam Payne hade kokain i sig när han avled, visar den preliminära toxikologiska rapporten enligt argentinska myndigheter.

Den preliminära rapporten överlämnades till åklagarna på måndagen. Den understryker att det är för tidigt att säga exakt hur höga nivåer av kokain det rör sig om.

Den slutliga rapporten väntas inte förrän om några veckor.

Liam Payne i One Direction död

Obduktionen har tidigare fastställt att dödsorsaken var ”yttre och inre blödningar”, samt att skadorna mot huvudet var tillräckligt allvarliga för att ha kunnat orsaka hans död.

Avled efter fall

Liam Payne, 31, avled efter att ha fallit från tredje våningen på ett hotell i Argentinas huvudstad Buenos Aires den 16 oktober. Polisen larmades till hotellet efter ett samtal om "en aggressiv man som kan ha varit påverkad av droger och alkohol".

När de anlände hittades Payne på hotellets innergård, där han tros ha landat efter ett fall från tredje våningen. Han konstaterades död på platsen.

Polisen söker också en man som misstänker kan ha försett Liam Payne med droger. Misstankarna riktas mot en hotellanställd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Liam Payne i One Direction död

Mer i ämnet