Colin Farrell som The Penguin

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Colin Farrell är oigenkännlig i ”The Penguin” – men är det verkligen bra? Foto: HBO/Max

Recension: ”The Penguin” med Colin Farrell

Publicerad

HBO:s senaste storsatsning landar snett mellan superhjälte-spinoff och storstadsmaffiaskildring och är delvis oförlåtligt tråkig.

”The Penguin” tar vid där filmen ”The Batman” (2022) avslutades och stora delar av Gotham är översvämmat.

Staden styrs av maffiafamiljerna Falcone och Maroni och den makthungrige Oswald ”The Penguin” Cobb är underhuggare till den förstnämnda – sugen på att klättra och ta över stadens drogmarknad.

Streamingtips

På pappret är det lätt att förstå varför man väljer en skurk som Pingvinen för en egen spinoff: Om Jokern kan leva ett framgångsrikt filmliv utan Batman – varför inte Pingvinen?

Tyvärr är ”The Penguin” alldeles för socialrealistisk och skalad på extravagans för att funka som superhjälteserie, men inte tillräckligt karaktärsfördjupande för att vara den maffiafamiljekrönika den så gärna vill vara.

Trots en del ljusa stunder (avsnitt fyra till exempel) är storsatsningen mestadels oförlåtligt tråkig med tanke på källmaterial, budget och begåvade skådespelare.

Se recensionen i klippet. ”The Penguin” har premiär på strömningstjänsten Max den 20 september.

”The Penguin”

Av: Lauren LeFranc

Med: Colin Farrell, Cristin Milioti, Rhenzy Feliz m fl

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Streamingtips

Mer i ämnet