CS

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den dyraste skin-affären någonsin ska ha ägt rum år 2021, då två skins tillsammans ska ha sålts för cirka 8,1 miljoner kronor. Foto: TT

Världens dyraste CS-skin till salu

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen upptäcktes kanske väldens mest exklusiva skin i spelet Counter-Strike 2. Nu är skinet till salu och det förväntas bli den största skin-affären någonsin, skriver Fragbite.

Det handlar om skinet ”Factory New AK-47 Case Hardened StatTrak med pattern number 661”. Skins i spelet CS 2 är kosmetiska föremål som ändrar utseendet på ditt vapen eller andra föremål i spelet.

Den anonyma ägaren av det exklusiva skinet har tagit hjälp av två kända skinsamlare för att sälja det.

Enligt samlarna har det redan kommit ett bud på drygt 10 miljoner kronor och säljaren har meddelat ett utköpspris på cirka 20 miljoner kronor, vilket gör affären unik.

”Om du har den här AK:n har du världens bästa AK, det går inte ens att diskutera. Det faktum att den är 1/1 (det enda som finns i det skicket) gör att den ligger mil före alla andra vapenskins i CS”, beskriver den ena samlaren till Fragbite.

Prestigefylld ägodel

Den dyraste skin-affären någonsin ska ha ägt rum år 2021, då två skins ska tillsammans ha sålts för cirka 8,1 miljoner kronor.

Utöver utseendet på vapnet eller föremålet ändras ingenting med ditt gameplay, alltså hur du spelar spelet. Men att äga ett unikt och sällsynt vapenskin är trots det väldigt prestigefyllt, likt att äga märkeskläder i verkligheten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man kan jämföra det med golf” – se när SVT:s reporter ger sig ut på stan i Counter-Strike för att höra hur spelarna tycker om CS som en sport. Foto: Simon Krona

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.