Inrikesministern har tidigare berättat att han fick vetskap om bristerna i samband med Säkerhetspolisens förundersökning, men preciserade inte när. Förundersökningen inleddes i början av 2016.
LÄS MER: Analys: Fortsätter IT-affären att växa går inte ens statsministern säker
Informerad samtidigt som Ygeman
Enligt uppgifter till SVT Nyheter ska även försvarsminister Peter Hultqvist ha haft kännedom om bristerna på Transportstyrelsen – lika länge som Anders Ygeman.
– Jag har pratat med försvarsminister Peter Hultqvists pressekreterare som säger att även Peter Hultqvist har känt till det så länge. Och att Peter Hultqvist har försäkrat sig om att Försvarsmakten har vidtagit åtgärder för att minimera skadorna av det här IT-haveriet, säger SVT:s inrikespolitiska reporter Kerstin Holm.
På torsdagen meddelade Alliansen att de kommer att kalla inrikesminister Anders Ygeman (S) till ett extrainsatt möte i justitieutskottet. Samma dag ska försvarsminister Peter Hultqvist (S) möta försvarsutskottet. De båda ministrarna ska då informera utskotten under sekretess.
LÄS MER: Alliansen kallar Ygeman till justitieutskottet
Misstroendeförklaring övervägs
Alliansen, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet har alla gjort klart att de kan tänka sig att kräva eller ställa sig bakom en misstroendeförklaring mot regeringen eller någon av de ansvariga ministrarna med anledning av säkerhetsskandalen.
Men någon sådan kommer inte förklaras förrän efter tisdagens utskottsmöten, det har Alliansledaren Anna Kinberg Batra (M) klargjort.
LÄS MER: Sjöstedt utesluter inte misstroendeförklaring
Anna Johansson (S) i blåsväder
Den minister som varit mest i blåsväder är infrastrukturminister Anna Johansson (S). Hon säger sig inte ha känt till bristerna på Transportstyrelsen alls lika länge som sina ministerkollegor Anders Ygeman och Peter Hultqvist.
– Vi har den tredje ministern, Anna Johansson, som är ansvarig för Transportstyrelsen men inte visste någonting förrän ett år senare än de andra två ministrarna. Och det låter ju helt obegripligt, säger Kerstin Holm.
Johansson förklarade sig tidigare ikväll med att hon inte blivit informerad av sin dåvarande statssekreterare Erik Bromander.
– Det är ju lätt att skylla på honom för han är redan sparkad, säger Kerstin Holm.
LÄS MER: Anna Johansson (S) lägger skulden på sin dåvarande stassekreterare
Stefan Löfven möter pressen
På måndagen har statsminister Stefan Löfven (S) kallat till presskonferens för att informera om läget kring IT-skandalen på Transportstyrelsen.
– Jag förmodar att han ska försöka lugna det svenska folket. Att säga att regeringen och myndigheten har kontroll över den information som har läckt ut från landet, säger Kerstin Holm.
LÄS MER: Stefan Löfven bryter tystnaden: ”Det är ett haveri”
IT-skandalen i korthet
I januari sparkades Transportstyrelsens generaldirektör Maria Ågren. I juli avslöjades att myndigheten hade röjt sekretessbelagda uppgifter som kan skada rikets säkerhet, genom en IT-upphandling i utlandet. Det handlar om hela det svenska registret över körkort, inklusive bilder, och även känslig information om broar, tunnelbana, vägar och hamnar i Sverige.
Det visade sig att Maria Ågren hade undertecknat beslut om att göra avsteg från gällande lagstiftning och Transportstyrelsens riktlinjer för åtkomst till system och servrar.
Inrikesminister Anders Ygeman (S) och försvarsminister Peter Hultqvist (S) fick vetskap om misstänkta brister inom myndigheten i samband med Säpos förundersökning, som startade i början av 2016 – det är dock oklart exakt när. Infrastrukturminister Anna Johansson (S) hävdar dock att hon fick kännedom om saken först i januari i år.