• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Åkesson (SD) ilsknar till mot Dadgostar (V): ”Kan inte du bara gå hem”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åkesson (SD) till Dadgostar (V): ”Kan inte du bara gå hem” Foto: SVT

Dadgostar och Åkesson rök ihop om bröllopsgäst

Publicerad

SD-ledaren Jimmie Åkessons bröllopsgäst med kopplingar till ett kriminellt mc-gäng hamnade i centrum för partiledardebatten.

Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar menar att det skadar trovärdigheten för regeringen.

– Det är det mest bisarra jag hört, säger Åkesson.

Vänsterledaren Nooshi Dadgostar angrep Jimmie Åkesson och hävdar att trovärdigheten för hela samhället trasas sönder när gängkriminella befinner sig nära statsledningen.

Bakgrunden är presidenten i ett kriminellt mc-gäng som nyligen bjöds in till Åkessons bröllop.

– Jag önskar att jag haft en kristallkula och visste om det, säger Åkesson i debatten där han fortsatte hävda att det rör sig om ett misstag och att han inte kände till gästens kriminella kopplingar.

”Bisarra anklagelser”

Enligt Dadgostar kan kriminella ha hållhakar på Åkesson och påverka honom eller andra personer inom partiet, vilket fick SD-ledaren att ryta ifrån.

– Det här är något av de mest bisarra anklagelserna jag fått på 30 år, säger han.

Dadgostar tog även upp uppgifterna om att mc-klubbspresidenten varit på fester hemma hos Jimmie Åkesson i tio års tid, vilket SD-ledaren själv tillbakavisar och säger att Dadgostar ljuger.

Partiledarna rök ihop när ämnet ungas kriminalitet debatterades.

Statsminister Ulf Kristersson (M) menade att både Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna måste reda ut reda ut sina kopplingar till olika kriminella gäng.

– Låt oss andra diskutera seriös politik, säger han i debatten.

”Ingen gängkriminell på mitt bröllop”

Socialdemokraterna har under de senaste veckorna skakats av avslöjandet om att S-ägda Kombispel bedrivit en aggressiv lottförsäljning via ett externt bolag där gängkriminella arbetat.

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson sa i debatten att partiet agerat efter avslöjandet.

– När vi fick reda på att det fanns gängkriminella som arbetade på bolaget där vi hade lagt ut lotteriförsäljning sa vi omedelbart upp avtalet, säger hon och bollar sedan tillbaka frågan till Jimmie Åkesson.

– Jag hade ingen gängkriminell på mitt bröllop. Ni tar inte detta med den seriositet som det förtjänar.

Magdalena Andersson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har tydligt markerat” – Hör Magdalena Andersson (S) om S-lotterna. Foto: svt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.