Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) uppger att tilläggsbidraget beräknas nå i snitt 100 000 barnfamiljer. Foto: Claudio Bresciani/TT

Extra bostadsbidrag till barnfamiljer förlängs

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen föreslår att perioden när barnfamiljer kan få extra bostadsbidrag förlängs till och med juni nästa år.

Barnfamiljer som har fått det tillfälliga tilläggsbidraget i anslutning till bostadsbidraget kan nu räkna med att bidragsperioden förlängs. Regeringen föreslår att tilläggsbidraget förlängs till och med juni 2025, dock på en nivå om 25 procent av det preliminära bostadsbidraget.

Det betyder att bidraget trappas ned och lämnas på samma nivå som under 2020 och 2021 samt under perioden 1 juli 2022–30 juni 2023.

”Välavvägd förlängning”

”Vi gör nu en välavvägd förlängning för att fortsätta stödja ekonomiskt utsatta hushåll, samtidigt som vi trappar ned bidraget från 40 till 25 procent av bostadsbidraget”, säger äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) i ett pressmeddelande.

Tilläggsbidraget beräknas nå i snitt 100 000 barnfamiljer under 2025.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.