TV: Hur lätt är det att sköta kökshygienen?

Uppdaterad
Publicerad

Vi hör från både myndigheter och kycklingbranschen att vi ska vara noga med kökshygienen när vi hanterar rå kyckling. Men hur lätt är det egentligen? För att komma närmare ett svar på den frågan lät Dokument Inifrån en familj göra ett hygientest.

Bakterier sitter huvudsakligen utanpå kycklingen, och för att få en av bild hur de skulle kunna sprida sig smordes kycklingen in med en kräm som lyser grönt i ultraviolett ljus. Sedan fick familjen laga middag precis som vanligt innan det var dags att slå på UV-lampan för att se hur det gått. Resultatet kan du se i klippet ovan.

Se mer i kvällens Dokument Inifrån – ”Världens bästa kyckling”. 20:00 i SVT2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.