Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter en olycka på E4:an i Västernorrland leddes trafiken om genom samhället Docksta. Foto: Marcus Mellinder/SVT/TT

Årets stora reshelg – följ SVT:s direktrapportering om trafikläget

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter direktrapporterar om vädret och trafikläget runt om i landet.

Jultrafiken

Pinnat inlägg

Minst fyra skadade efter krock i Vansbro

Vid 15.30-tiden på måndagen inträffade en krock mellan fyra fordon på riksväg 16 i Vansbro. Sju personer var inblandade och minst fyra personer har förts till sjukhus. Just nu är skadeläget okänt.

Pinnat inlägg

SMHI varnar: Snö och plötslig ishalka

Väglaget kan bli besvärligt för många hemresande på annandagen – med snöfall, vind och plötslig ishalka på flera håll.

– Ta det försiktigt när ni kör och håll avstånd, säger SVT:s meterolog Deana Bajic.

Läs mer här:

Fyra till sjukhus efter olycka på E4 i Kalix

Vid 11-tiden på annandagen kom larm om att två bilar frontalkrockat öster om Töre i Kalix. Fyra personer fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Flera trafikolyckor i Västernorrland – trafiken leds om på E4

Flera trafikolyckor har inträffat i Västernorrland på annandagen. Vid 15-tiden är norrgående körfält på E4 i höjd med Docksta helt blockerad efter en olycka med flera fordon. Trafiken leds om i båda riktningarna genom Docksta by. Trafikverkets prognos är att trafiken ska rulla på som vanligt klockan 16.

Bussar ställdes in i Umeå på grund av halkan

En stor del av Umeås lokaltrafik ställdes in vid lunchtid på måndagen grund av halkan. Alla avgångar på linjerna 1, 2, 5, 7, 8, 9 och 80 ställdes in.

Vid 18-tiden meddelade bussbolaget Ultra att trafiken strax rullar som vanligt igen.

Rasmus • Här kommer mina bästa tips till att lyckas med långfärden i vinterkylan.

1. Planera resan i god tid. Här kan du få in stopp på olika ställen för mat eller bara sträcka på benen.
2. Dela på körningen om ni är fler än en med körkort i bilen och dessa övriga är nyktra. Detta är också en del i tillit mellan de som kör.
3. Slappna av. Du är trots allt ledig tills du börjar jobba, känn av och slappna av. Oavsett om du kör eller bara åker med så kommer du komma fram snabbare och bättre som avslappnad.
4. Ta med en kylväska med mackor, yoghurt eller annan mellanmålsliknande mat. Jag tog med kvarg och frukt när jag åkte till Stockholm från Östersund i april, blev en stor succé.
5. Ta med en termos med kaffe och en termos med varmt vatten eller två termosar med kaffe. Oavsett om du dricker detta vid början av dagen, vid slutet av dagen eller om du blir stående så kommer du tacka din lyckliga stjärna att du tog med dig kaffe eller annan varm dryck i bilen.
6. Håll avståndet!
7. Kör lekar i bilen istället för att hålla på med telefoner eller andra typer av skärmar. Enda gången någon får hålla på med telefonen är när man letar fram en lek på internet eller när leken kräver det.

Trevlig resa och kör försiktigt!

Hej Rasmus! Bra tips, god fortsättning :)!

Tågtrafiken igång men med förseningar

Tågtrafiken ska nu åter vara igång efter ett tidigare stopp som påverkat trafiken mellan Stockholm och Malmö. Förseningar kvarstår på en del avgångar och information uppdateras efter hand på respektive tågavgång på Trafikverkets hemsida, enligt Trafikverket.

Stopp i tågtrafiken

Det är stopp i tågtrafiken mellan Stockholm och Malmö på grund av en olycka, det uppger Trafikverket.

Stoppet påverkar all tågtrafik på sträckan mellan Malmö och Stockholm. Trafiken väntas vara igång tidigast 19.30.

Långfärdarna • Kör från Tänndalen (dimma och -25) mot Skåne, går max 60-70 km/h med bra vinterdäck. Isigt med regn och -11 grader lång sträcka, särskilt jäkligt norr om Torsby, bättre nu i höjd med Karlstad (0 grader och slutat regna). Ta det nätt!

Linn • Hej! Har åkt nedåt mot Stockholm från Jämtland idag, via Bollnäs och Gävle. Det var bra väglag och trafiken flöt på. Nu börjar det dock bli lite varmare så ta det försiktigt alla om det kommer snö eller regn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.