– Jag tror kampanjen #ihave kommer att falla på sin egen orimlighet. Den får inte en stor verkan, för väldigt få människor som begår sexualbrott kommer gå ut och berätta om det. Det är ju inte så att du våldtagit någon Musse, säger Joakim Lamotte och vänder sig till programledaren Musse Hasselvall som gått ut i sociala medier och berättat om när han tog på sin flickväns kropp mot hennes vilja på 90-talet.
Efter att ha pratat med henne om det som hänt började Hasselvall tänka till.
– Men även om jag började tänka på saker då blev egentligen det enda jag blev bra på, tills för cirka tre år sedan, att dölja min mansgrisighet och posera som en bra man.
Tycker det är bra att män pratar
Tora Rydelius, som driver kontot 1337likes, tycker att det är bra att även de som står för de ”mildare” brotten, så som sexuella trakasserier, pratar öppet om det.
– Det är bra att folk som man tänker är en trevlig reko person blir ett exempel för att vanliga personer också begår den här typen av brott.
Krimonologen Nina Rung hoppas kampanjen gör män mer medvetna.
– Att man börjar se till att man aldrig mer utsätter en kvinna vare sig för ett sexistiskt skämt, ett taffs på rumpan eller ”tjatsex”, som ju egentligen inte existerar, för det är ett övergrepp.