Man skjuten till döds i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En man har skjutits till döds på öppen gata i Helsingborg i natt.

Polisen larmades vid halv-två tiden i natt om att skottlossning hörts i centrala Helsingborg, i nordvästra Skåne. När polisen kom till platsen fann de en 26-årig man som skjutits utomhus.

– Han är känd av polisen sen tidigare, säger Anders Nilsson, vakthavande befäl vid polisen i Skåne.

Vad är han känd för? Är det grov brottslighet? Våldsbrott?

– Det vill jag inte kommentera i nuläget.

Har ni några misstankar mot någon?

– Nej, inte i nuläget.

Han fördes till sjukhus och där konstaterades han död. Platsen är spärrades av och polisen har under natten genomfört en teknisk undersökning.

– Vi har inlett en förundersökning om mord. Nu fortsätter utredningsarbetet. Vi kommer att fortsätta med inre spaning kring den här personen och se om vi kan komma någonvart med vem som kan tänkas misstänkas för brottet, säger Anders Nilsson, vid polisen i Skåne.

Vad har vittnena lämnat för information?

– Det vet jag inte i dagsläget.

Hur många skott rör det sig om?

– Det vet jag inte heller, säger Anders Nilsson.

Vad har ni att gå på?

– Just nu har vi väl inte så mycket utan det är ju det som framkommer på brottsplatsen och de förhör som hålls där. Det ska ju sammanställas och beredas här, så just nu har vi inte något direkt spår, det har vi inte, säger Anders Nilsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.