Reinfeldt tränar hårt för att toppa formen. Foto: SVT

Reinfeldt tränar hårt för att toppa formen

Uppdaterad
Publicerad

Nummer två i raden av partiledarna att gästa SVT:s specialprogram ”Sverige röstar” var moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt. – Många bestämmer sig i valbåset, sade han.

Fredrik Reinfeldt berättade att han inte varit särskilt aktiv på sociala medier som Facebook och Twitter. Han tänker inte ta efter utrikesminister Carl Bildt som är mycket aktiv på Twitter.

– Carl Bildt är Carl Bildt. Jag finner min väg. Ska man göra det ska man göra som Carl Bildt. Då handlar det om att vara väldigt bra, sade han.

Läget efter valet 2014

Att M-ledaren avstår från att använda sociala medier handlar till stor del om att han vill ha plats för privatlivet.

– För mig är det väldigt viktigt att mitt liv ska gå ihop. Jag sätter gränser och vill hålla uppe min personliga integritet, sade Fredrik Reinfeldt.

Hård träning

Statsministern berättade också att han tränar väldigt intensivt för att orka hålla det hårda tempot som inte minst en valrörelse innebär.

– Jag betraktar det här som många idrottsmän ser på ett slutspel. Det handlar om att vara på topp även fysiskt, sade han.

Bestämmer sig i valbåset

De senaste opinionsmätningarna tyder på att valet blir mycket jämnare än det verkade i början av valrörelsen.

– Det är fascinerande hur många som är öppna och som söker ännu in i denna dag. Många bestämmer sig i valbåset. Det ska man ta som en genuint bra utmaning. Jag ska fortsätta även i dag att träffa väljare, sade M-ledaren.

– Det här är början på en lång dag och vi har gjort en bra valrörelse.

Alla partiledare

”Sverige röstar” får besök av alla riksdagspartiernas partiledare. Hålltiderna för programmet kan du se här.

”Sverige röstar” sänds under hela dagen i SVT1 och övergår klockan 18.15 i Sveriges Televisions valvaka med Camilla Kvartoft och Claes Elfsberg som programledare. 

Programmet kan också ses i SVT Play.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läget efter valet 2014

Mer i ämnet