Två bilder. Ett barn på förskola och Vivi Wallin.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Därför ska du inte vara en för rolig förälder – hör ”mammainfluencern” Vivi Wallin om tabbarna du bör undvika under inskolningen på förskolan. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT & SVT

Tre missar du ska undvika under inskolningen på förskolan

Publicerad

I och med skolstarten tar även många av våra allra minsta steget ut i världen, men att skola in barnen på förskolan är inte alltid helt lätt.

– Det är någon form av skräck och ångest. Jag tyckte att det var jättejobbigt, säger ”mammainfluencern” Vivi Wallin.

Vivi Wallin är mer känd under sitt användarnamn ”Mammasanningar” och har genom sitt föräldrainriktade innehåll genererat hundratusentals följare i sociala medier. Hon berättar att hon ofta får frågor från sina följare om hur de ska tänka när barnen ska börja förskolan.

– Det är frågor i alla möjliga kategorier, säger hon i Morgonstudion.

Wallin betonar att hon inte är någon expert, men efter att ha gått igenom processen två gånger har hon ändå kommit fram till en del insikter som hon tror kan vara användbara för nya föräldrar.

– Jag insåg efteråt att jag gjorde en hel del saker som jag inte skulle ha gjort igen. Det blev jobbigare både för mig och för min son.

Wallins råd handlar bland annat om att inte vara ”för rolig” som förälder. Hör ”mammainfluencerns” råd i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.