Dödsfallet utreds

Uppdaterad
Publicerad

Efter Blekingenytts avslöjande ska socialnämnden nu utreda omständigheterna kring Ingemar ”Skrot-Nicke” Gustavssons död.

– Ingen människa ska behöva dö på grund av att rutinerna brister, säger socialnämndens ordförande Ingrid Hermansson (C).

På måndag träffas politikerna i socialnämnden för att diskutera fallet med Ingemar Gustavsson.

Skrot-Nickes död

I december stängdes han av från det kommunala boendet Rosenbom, låset byttes ut och trots att han senare återvände till sitt rum stoppades hemtjänsten från att göra besök hos honom. Några dagar senare hittades han död på golvet i sitt rum.

– I och med de uppgifter som nu kommit fram kommer vi att ha ett särskilt fokus på Ingemars ärende. Jag kommer själv att ta initiativ till att det nu inleds en ordentlig utredning, så att vi slipper liknande händelser i framtiden, säger Ingrid Hermansson.

Hon är berörd efter de uppgifter som kommit fram och kan i dag inte utesluta att flera misstag skett.

– Helt uppenbart har det inträffat en olycklig miss i kommunikationen mellan de olika förvaltningarna. Nu gäller det att hitta rutiner så att vi undviker att hamna i en liknande situation igen, säger Ingrid Hermansson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skrot-Nickes död

Mer i ämnet