Bråkiga hemlösa portas

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera våldsincidenter stänger hemlöshetsboendet Rosnbom i Karlskrona nu dörren för den som bråkar.

Men var den som blir avstängd ska ta vägen är det ingen som vet.

– Där har vi ett problem. Vi får helt enkelt försöka hitta individuella lösningar, men just nu finns det ingen plats för dessa personer, säger Ingrid Hermansson (C), ordförande i socialnämnden.

I socialförvaltningens årsberättelse skriver boendets föreståndare att det inte längre går att ta hand om de mest svåranpassade fallen.

Skrot-Nickes död

Det handlar om personer med missbruk, psykiska problem och en kriminell livsstil.

– Vi kan inte längre ha dem på Rosenbom och det handlar både om att skydda personalen och andra boende där, säger Ingrid Hermansson.

En av de våldsincidenter som inträffade på boendet i fjol föranledde att Ingemar ”Skrot-Nicke” Gustafsson blev utelåst från sitt rum i två veckor.

Han hittades några dagar senare död.

Kommunen internutreder nu fallet och enligt Ingrid Hermansson är det därmed för tidigt att säga om resultatet av den kommer att leda till ytterligare förändringar på Rosenbom.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skrot-Nickes död

Mer i ämnet