• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Telefoniföretaget Nofatel vill ha skadestånd efter brutet avtal – bröts efter SVT:s granskning. Foto: SVT

Efter SVT:s granskning: Hoppade av samarbetet med Nofatel – stäms på 16,5 miljoner

Publicerad

I samband med SVT Nyheter Blekinges avslöjande om telefoniföretaget Nofatels säljmetoder i somras avbröt uppdragsgivaren Telavox omedelbart samarbetet med Karlskronaföretaget.

Nu kontrar Nofatel och kräver 16,5 miljoner kronor i skadestånd och avgångsvederlag.

SVT:s granskning av Nofatel i början av sommaren fick omedelbara konsekvenser för företaget och dess grundare Magnus Pettersson.

I granskningen berättade före detta anställda att Nofatel satt i system att medvetet lura kunder, något som tillbakavisades. Den visade också att Nofatel tvingade missnöjda kunder att hylla företaget på olika omdömessajter för att de skulle ges möjlighet att ta sig ur avtalen med Nofatel.

SVT granskar telefoniföretaget Nofatel i Karlskrona

“Det här, tillsammans med de åtgärder vi tidigare satt in, gör att vi omgående säger upp vårt avtal med Nofatel”, meddelade Viktor Karlsson, vd för Telavox.

”Inga kommentarer”

Eftersom avtalet sades upp utan varsel och i förtid kräver nu Nofatel att få betalt. Totalt stäms Telavox på 16, 5 miljoner kronor i skadestånd och för uteblivna framtida intäkter. 

 – Jag har inga kommentarer till det, säger Magnus Pettersson, vd på Nofatel. 

Du vill inte tala om varför ni har stämt dem eller hur ni räknat kring summorna? 

– Nej, det vill jag inte. 

Telavox vill inte heller kommentera den pågående tvisten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar telefoniföretaget Nofatel i Karlskrona

Mer i ämnet