Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Hugos verkstad där arbetet pågått in i det sista inför SM i Västerås. Foto: SVT

Hugo, 19, mekar in i det sista – nu väntar rallysprint i SM

Publicerad

Det saknas hjul och 19-åringen väntar på farfars leverans av en ny drivaxel – med bara dagar kvar till SM-veckan i Västerås arbetade Hugo Carlberg för att färdigställa sin bil.

– Rally är min passion och kärlek, säger han.

En solig måndag häckar Hugo i garagets mörker med sin nya röda bil. Den ska vara klar för besiktning om två dagar innan tävlingen i rallysprint i Västerås.

– Just rallysprint är inte något jag hållit på med tidigare. Men det är bara att ge sig in i det, säger Hugo som mest kört i ilfart längs skogsvägar sedan han började.

SM-veckan i Västerås 2024

Första rallyföraren i familjen

När Hugo gav upp ishockeyn för några år sedan drog han från Söderbärke till Fagersta motorklubb för att uppnå rallydrömmen.

– Jag hade aldrig mekat något alls under hela mitt liv, det var tack vare klubben som jag kunde lära mig.

Säkerheten först

På garageväggen hänger en bild på Hugos gamla bil som ligger upp och ner vid sidan av en skogsväg. Den är intakt, tack vara den förstärkta karossen.

– Ibland klagar folk på att alla säkerhetsfeatures blir dyrare och dyrare, men hellre det än att köra ihjäl sig, säger han.

Farfar Kjell dyker upp med drivaxeln och en sen natt med verktygen i högsta hugg väntar Hugo. Efter tävlingen blir det semester med hela familjen.

Följ SM-veckan i Västerås här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan i Västerås 2024

Mer i ämnet