90 nya jobb till Sandviken när Alleima öppnar rörverk

Uppdaterad
Publicerad

Utbyggnaden av kärnkraften på olika håll i världen gör att Alleima i Sandviken öppnar ett rörverk som har legat i malpåse sedan 2012. Öppnande av rörverket betyder ett 90-tal nya jobb.

Alleima, som tidigare var en del av Sandvik, är ledande i världen inom tillverkning av ånggeneratorrör till kärnkraftindustrin. Den ökade efterfrågan gör att man nu beslutat att investerar 330 miljoner kronor under de kommande tre åren för att öka kapaciteten med 60 procent. Det här skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Det här är en unik möjlighet att relativt snabbt kunna utöka vår kapacitet för att möta efterfrågan från våra kunder inom kärnkraftssegmentet, säger Göran Björkman, vd och koncernchef i pressmeddelandet.

Alleima gör det här genom att öppna det rörverk i Sandviken som lades i malpåse 2012 när en ny fabrik invigdes. Företaget räknar med att produktionen kan starta under 2026 och vara i full produktion 2027.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.