På Polhemsskolan svävar man i osäkerhet efter att en elev befaras ha omkommit i en flygplanskrasch i Iran. Elevens namn finns med på passagerarlistorna. Foto: Ebrahim Noroozi/TT/SVT

Oro på Polhemsskolan – elev befaras ha omkommit i flygkrasch

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen spreds uppgifter på Polhemsskolan i Gävle att en elev på skolan befunnit sig på olycksplanet som störtade i Iran. Skolans personal har ingen officiell bekräftelse men kuratorerna har beredskap under torsdagen om eleverna har frågor eller är ledsna och vill prata.

Den Gävlebo som befaras ha befunnit sig på planet som störtade utanför Irans huvudstad Teheran på onsdagsmorgonen är en man i 20-årsåldern som var elev på Polhemsskolan. Men det finns ingen officiell bekräftelse från svenska myndigheter.

– Vi befarar att det är så, men kan varken bekräfta eller dementera, säger Michael Andersson, rektor för Polhemsskolan, till SVT Gävleborg.

Iran sköt ned passagerarplan 2020

”Personalen informerad”

– När vi fick höra om det här i går pratade vi med klassen som eleven går i och den klass som fått ryktet till sig. Nu på morgonen fick all personal som ska träffa elever ett meddelande med innehållet att vi befarar att det är så, men att vi inte kan bekräfta eller dementera.

Det är inte känt när det kan bekräftas officiellt vilka som omkom i kraschen med Boeingplanet från Ukraine International.

Beredskap att möta eleverna

Idag torsdag har Polhemsskolans kuratorer beredskap att möta elever som har frågor.

– Eller om de är ledsna. Men vi kommer att försöka bedriva undervisningen så vanligt som det går, säger Michael Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Iran sköt ned passagerarplan 2020

Mer i ämnet