SVT inifrån skolan
Rune Ljungströmmer • Det är väl för tjyvingen inte eleverna som skall ingå i anställningsintervjuerna, dessa passerar ju årligen och byter klasser etc
Tack för dina åsikter.
Det har varit ett stort engagemang om vår publicering om att elever är med vid anställningsintervjuer på Staffangymnasiet, både positiva och negativa åsikter.
Tack för alla inspel och tankar om vår satsning inifrån skolan.
SVT Nyheter Gävleborgs reportrar Madlyn Alabdullah och Stefan Larsson kommer under kommande veckor fortsätta att vara på Staffangymnasiet i Söderhamn för att sätta ungdomars vardag i fokus.
Vill du komma i kontakt med dem? Mejla stefan.larsson.1@svt.se eller madlyn.alabdullah@svt.se
KG • Hur gör ni för att få med alla röster från skolan? Ofta är det enbart de ”coola” ungdomarna, eller de som gillar att synas och höras som är med i media.
Vi hoppas att vår dagliga närvaro i skolan ska bidra till att skapa en stark relation med eleverna och stärka deras förtroende, så att fler röster kan bli hörda.
Tack för din fråga!
Ansgar • Bisarrt dum idé. Elever är individer som befinner sig i en process. De är halvbakade bullar. De saknar förmågan att välja ut en kompetent lärare bortom ”känsla” och känsla är precis vad utbildning INTE handlar om.
Tack för dina åsikter!
Vår artikel om elevernas deltagande på anställningsintervjuer på Staffangymnasiet har skapat stort engagemang. Åsikterna går isär, en del tycker att det är positivt och en del tycker att det är negativt.
R.K • Uttrycker eleverna någon självkritik över hur skolresultaten har sjunkit, hur stökigt det blivit i klassrummet, den minskade respekten för lärare, osv? Kan det vara så att detta är ett problem som aldrig kan lösas med mer resurser, utan lösningen ligger i att tydliggöra skolplikten, samt att kasta ut de elever som inte har något intresse av att uppfylla sin plikt?
Tack för tipset!
Dessa frågor är mycket intressanta och viktiga, och med den här satsningen kommer vi att kunna ta upp och diskutera ämnena som till exempel skolresultat, skolplikt och respekt i skolan.
Mari • Vi bor i ett län som har en av Sveriges lägsta utbildningsnivå. På vilket sätt satsar våra kommuner på elevers utbildning, lokaler, budget som gör det möjligt för elever att få en bra verksamhet där alls med stöd av behörig personal når sina mål och klarar sin gymnasieutbildning. Vad skiljer vårt län från län där utbildningsnivån är hög?
Tack för att du tog dig tid att skriva till oss!
Det är ett viktigt ämne att belysa och vidareutveckla. Med denna satsning hoppas vi kunna lyfta fram det på bästa sätt.