HCC hoppades på uppflyttning om andra klubbar skulle mista sin plats i Hockeyallsvenskan. Foto: TT

Hudiksvalls HC mister andra chans till Hockeyallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Hudiksvalls HC mister chansen att gå upp i hockeyallsvenskan. Detta efter att Tingsryds AIF lyckats få fram det kapital som krävs för att vara kvar i ligan.

Hudiksvall HC missade med minsta möjliga marginal uppflyttning till Hockeyallsvenskan men hoppades på att bli aktuella om andra klubbar inte skulle klara de ekonomiska åtagandena som krävs för serien.

En av klubbarna som låg risigt till var Tingsryds AIF. Deras ansökan om kontrollår nekades av ishockeyförbundets licensnämnd och klubben behövde få in 2.5 miljoner kronor innan onsdagen den 3 juli för att inte riskera att flyttas ner till division 1, enligt Smålandsposten.

Men efter intensivt arbete med att få fram kapital har Tingsryds AIF nu fått godkänt för spel i Hockeyallsvenskan 2024/2025.

Det innebär dock att möjligheten till en plats i serien för Hudiksvalls HC försvinner.

Om Tingsryd inte skulle fått ihop pengar hade Västervik erbjudits plats. Men den klubben har också haft det svårt ekonomiskt. Så som tvåa i kvalserien skulle Hudiksvalls HC varit på tur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.