En person står i ett bibliotek och håller i en bok samtidigt som de bläddrar bland informationsbroschyrer på ett informationsbord. I bakgrunden syns hyllor med böcker och en skrankdisk. En blå skylt med texten ”Vill du ha råd och stöd?” är placerad på bordet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lisa Ångman, chefsbibliotekarie på Ljusdals bibliotek, ger tips på böcker som man kan ta till hjälp om man behöver ta svåra samtal med barn. Foto: Lari Honkanen/SVT

Bibliotekariens tips på böcker om svåra samtal med barn

Uppdaterad
Publicerad

Det kan vara svårt att på ett bra sätt prata med barn om det som har hänt i Ljusdal med sexuella övergrepp. Ett sätt är att ta hjälp av böcker.

På Ljusdals bibliotek tog man snabbt initiativet till att plocka fram litteratur som kan vara till stöd och hjälp för föräldrar och pedagoger.

– En bok kan vara något att hålla i handen eftersom det är svårt att ha sådana här samtal med sina barn. En bok kan vara en ingång i ett svårt samtal genom att prata om det som händer i boken, säger Lisa Ångman, bibliotekschef i Ljusdal.

I videon ger hon tre tips om böcker som kan vara bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexuella övergreppen i Ljusdal

Mer i ämnet