Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ägaren Mimmi Linde ska försöka se till att papegojan Siggy inte beger sig ut på oväntade äventyr i framtiden. Foto: Anders Östlund/SVT

Papegojan Siggy, 1 år, rymde – överlevde kölden i 19 timmar

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren Mimmi Linde trodde inte att hon skulle få återse sin kära papegoja Siggy, 1 år, efter att han rymt och tvingats tillbringa natten utomhus i minusgrader.

– Vi letade överallt, med drönare också. Jag gick upp på taket på vårt åttavåningshus, men Siggy var helt försvunnen, berättar ägaren Mimmi Linde.

Det var hennes mamma som skötte om Siggy när han helt plötsligt var borta.

– Hon var helt förtvivlad. När vi 19 timmar senare via Facebook fick veta att Siggy var hittat på en parkering var glädjen total, säger hon.

Trivs inte i bur

Siggy som är en ungdom för att vara en papegoja, han är bara ett år och brukar ha sina knep och gömmer sig gärna. Han trivs nämligen inte att sitta i sin bur.

– Nu skall vi hålla rätt på honom så att han inte rymmer igen. Han kan säga vad han heter Siggy. Det kommer nog att underlätta om han försvinner igen. Nu är han ju en kändis här i Sandviken säger, Mimmi Linde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.