Två polisbilar som står på en gågata i centrala Sandviken. Två poliser står och pratar med kvinnor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under helgen har polisen förstärkt sin närvaro i Sandviken och bland annat haft ett mobilt kontor på plats där allmänheten kunnat komma för att prata men också för att lämna tips, berättar presstalesperson Tobias Ahlén-Svalbro. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Polisen förtegen om utredningen: ”Vill inte låsa in oss på ett enskilt spår”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen vädjar om tips från allmänheten efter torsdagens dödsskjutning på en pub i Sandviken. Ingen har ännu gripits för skjutningen.

Två personer dog och två skadades i skottlossningen. Enligt uppgifter från ett ögonvittne avlossades minst åtta skott.

Polisen uppger att de under helgen förhört ett flertal personer.

Dubbelmordet i Sandviken

– Vi håller på att samla in ännu mer information och är beroende av allmänheten. Vi vill ha in ännu mer tips, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén-Svalbro.

Polisen: Vill jobba brett

Det är fortfarande oklart hur gärningspersonen har tagit sig till och från platsen. Polisen vill inte kommentera uppgiften om att personen kommit till platsen på en fyrhjuling.

– Vi vill jobba brett för att inte låsa in oss på ett enskilt spår, säger Tobias Ahlén Svalbro.

Ägaren: Skottskadad har lämnat sjukhuset

En kvinna i 20-årsåldern som arbetade på puben skadades i skjutningen men har kommit hem från sjukhuset, säger pubens ägare för SVT. Ägaren säger att skjutningen påverkat alla i personalen.

– En del vill inte gå ut hemifrån. Jag önskar att ingen människa får gå igenom det mina anställda har gått igenom, säger han.

”Går inte att beskriva kärleken”

Trots att ägaren fortfarande är omskakad så säger han att han och personalen fått mycket stöd från allmänheten och att det känns som att ”hela staden står enade bakom dem”.

– Vi har fått mycket stöd och kärleken vi har fått på sociala medier. Det går inte att beskriva den kärleken, säger han.

Det är fortfarande oklart när puben kommer kunna öppna igen.

– Det är tid för sorg just nu, för vår kära kund.

Skjutning på pub i Sandviken. En vit skåpbil står på vägen framför puben.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av vad som hände vid skjutningen på en pub i Sandviken – på 60 sekunder. Foto: Frilans

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Sandviken

Mer i ämnet