Vattenreservoaren spärrades av för teknisk undersökning och flera utredningsåtgärder har genomförts. Foto: SVT

Polisen söker tips efter inbrottet i vattenreservoar i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

Natten mellan lördag och söndag beordrades polis till en vattenreservoar i Bollnäs med anledning av att en eller flera personer brutit sig in i byggnaden. Ingen gärningsperson fanns kvar när patrull anlände till platsen. Nu har man genomfört en teknisk undersökning och påbörjar dörrknackning i området.

Vattenreservoaren spärrades av för teknisk undersökning och flera utredningsåtgärder har genomförts.

– Vi har haft tekniker och hund på plats och har skickat spår till analys men inte fått något svar än, berättar Tobias Ahlén Svalbro, som är presstalesperson vid polisen.

Polisen kommer nu att inleda dörrknackning i bostadsområdet Granberget och man vädjar till allmänheten om iakttagelser.

– Vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med personer som har sett något, till exempel fordon, säger Tobias Ahlén Svalbro.

Polisen är ”högst angelägna” om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Även iakttagelser som gjorts tidigare kan vara av intresse, uppger man.

Polisen vill också komma i kontakt med personer i området som kan ha haft tillgång till övervakningskameror.

Fredrik Englund, driftchef Helsinge vatten till vänster. Till höger i bilden syns en kulle med gräs och en liten byggnad som delvis döljs av omgivande vegetation.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Om man tänker på tillvägagångssättet, som jag uppfattar det, är det inget man bara går förbi och gör utan man har haft verktyg med sig, säger Helsinge vattens driftchef. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.