Det är 40 verk som är upp till 280 meter höga i det 21 kvadratkilometer stora området väster om Storvik i Sandvikens kommun, och som sträcker sig in i Falun, det handlar om.
Samrådet där de boende får lämna sina synpunkter om vindkraftsparken går ut söndag den 31 januari.
– Vi tycker att det gått alldeles för fort, det har varit jul, nyår och trettonhelg och lägg till en pandemi där vi bara fått setts via dator, säger Anders Wiklund som bor i området och som oroas över ingreppen i naturen när parken byggs och påverkan när den väl är klar.
– Dessutom ska de gå fram med en ledningsgata ända in till Sandviken, fortsätter Anders Wiklund.
El till Microsofts serverhallar
Och den 25 kilometer långa ledningsgatan går raka vägen till Tuna där Microsoft just nu uppför sina serverhallar. Att huvudsyftet med vindkraftparken skulle vara att förse techjätten med grön el förnekar Njordrs operativa chef Niclas Erkenstål i Sverige. Men att den ändå varit helt avgörande för att välja Galmsjömyran.
– Naturligtvis är det så. Anledningen till att Vattenfall förstärker nätet till Tuna är för att det förväntas en stor elförbrukning där, säger Niclas Erkenstål.
Hade den här parken varit aktuell utan Microsofts etablering?
– Det tror jag inte, men det får nog Vattenfall svara på, min bedömning är att den inte byggts då.
Efter att samrådet gått ut väntar fler utredningar under våren, en miljökonsekvensbeskrivning till somaren och en ansökan till hösten 2021 enligt Njordr.