mordförsök Sandviken

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två män har gripits misstänkta för mordförsök och medhjälp till mordförsök i Sandviken. Foto: Jan Peter Eriksson / SVT

Vittne till mordförsöket i Sandviken: ”Han högg honom i nacken”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som under måndagskvällen utsattes för ett mordförsök i Sandviken knivskars i nacken, enligt ett vittne till attacken.

Två män i 30-årsåldern har anhållits misstänkta för mordförsök och medhjälp till mordförsök, meddelar åklagare Birgitta Fernlund.

Det har tidigare rapporterats att mordförsöket skedde i en lägenhet. I själva verket ägde dådet rum i en butik. Ett vittne som befann sig i butiken berättar att två män under måndagskvällen kom in i butiken. En av männen agerade hotfullt medan den andra förhöll sig mer passiv.

En man i 25-årsåldern ska ha försökt lugna ner situationen och i samband med det så knivskars han i nacken.

En anhörig som SVT talat med berättar att offret fick sys med 23 stygn i nacken och chokades svårt. Den anhörige menar att händelsen inte har någon koppling till gängkriminalitet och att offret inte känner gärningsmannen sedan tidigare.

Hör mer om mordförsöket i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.